Fasole
Wyświetlanie wszystkich wyników: 10
-
Groszek Żółty Yellow Peas 500g MALL ROAD
Groszek Żółty Yellow Peas Mall Road to bogate źródło białka, błonnika i witamin. Idealny do zup, sałatek i dań jednogarnkowych.
-
Nasiona Roślin Strączkowych Mix Dal 500g MALL ROAD
Nasiona Roślin Strączkowych Mix Dal MALL ROAD to zdrowa mieszanka bogata w białko roślinne, błonnik, witaminy i minerały. Idealny do dal, curry, zup i sałatek.
-
Fasola Mung Połówki Mung Dal Chilka 500g TRS
Fasola Mung Połówki Mung Dal Chilka TRS – bogata w białko, witaminy i antyoksydanty, idealna do kuchni indyjskiej i sałatek. Oczyszcza organizm.
-
Fasola Czerwona Kidney Red Kidney Beans 500g TRS
Fasola Czerwona Kidney TRS – bogactwo białka, błonnika i antyoksydantów. Idealna do Rajma, chili con carne i sałatek.
-
-
-
Fasola Mung Łuskana Indyjska Mung Dal 500g TRS
Fasola Mung Łuskana Mung Dal TRS – źródło błonnika i białka roślinnego. Doskonała do kuchni indyjskiej, sałatek i zup. Wspomaga trawienie, lekkostrawna.
-
-
Fasola indyjska
Kuchnia indyjska w dużej mierze opiera się na roślinach strączkowych. A fasola jest jedną z ich najpopularniejszych przedstawicielek. Mowa tu nie tylko o dobrze nam znanej czerwonej czy białej odmianie, ale też rzadko stosowanej w kuchni polskiej fasoli mung i moth. Wprowadzasz strączki do diety? Lubisz eksperymentować kulinarnie z daniami indyjskimi? Warto, żeby fasola czerwona i inne odmiany znalazły się w Twojej spiżarni. Ich duży wybór znajdziesz w Eco-India.
Fasola w kuchni indyjskiej — popularne odmiany
W Indiach fasolę jada się często i w różnych odmianach. Do najpopularniejszych należą:
- czerwona fasola — dobrze znany w polskiej kuchni rodzaj; ma intensywny kolor, dzięki czemu estetycznie prezentuje się w daniach; wyróżnia się gęstą konsystencją i wyrazistym, lekko słodkim smakiem;
- fasola mung — odmiana o drobnych ziarnach i przyjemnym delikatnie orzechowym smaku;
- fasola indyjska moth — rodzaj o małych ziarnach i intensywnie orzechowym smaku.
Nieco podobna do fasoli czy grochu jest jeszcze inna roślina strączkowa — nikla indyjska. Znakomicie sprawdzi się więc jako zamiennik tych składników.
Fasola — zastosowanie w kuchni indyjskiej i nie tylko
Rozmaitość smaków, jaką oferują różne odmiany fasoli, otwiera naprawdę szerokie pole do kulinarnych eksperymentów. W Indiach fasola czerwona jest na przykład podawana z dobrze przyprawionym sosem jako danie Rajma. Możesz ją też wykorzystać do przygotowania pasty warzywnej, kotletów roślinnych, farszu czy sałatki.
Fasola mung pasuje do zup, wege burgerów i past kanapkowych. Poza nią również fasola indyjska znakomicie smakuje w połączeniu ze składnikami zup, sałatek czy dań mięsnych. Jak widzisz, możliwości zastosowania tej rośliny nie brakuje.
Czy fasola jest zdrowa?
Warto z nich korzystać, bo ta popularna roślina strączkowa stanowi źródło wielu cennych składników odżywczych. Zawiera białko, błonnik, wapń, żelazo i magnez. Jest też bogata w liczne witaminy, w tym: C, tiaminę, ryboflawinę, niacynę, witaminę B6, kwas foliowy, witaminę A, E oraz K.
Fasola czerwona, mung i inne — sklep Eco-India zaprasza!
W sklepie Eco-India jest dostępna fasola sucha i w puszce różnych odmian. W zależności od rodzaju znajdziesz ją w postaci łuskanej, całej lub w połówkach. Produkowana przez markę TRS oferuje jakość i pełny smak przywołujący klimat Orientu. Czerwona fasola, mung, a może indyjska? W naszym sklepie znajdziesz te i inne rodzaje w dużych, wydajnych opakowaniach. Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą!