Pasty przyprawowe
Wyświetlanie wszystkich wyników: 6
-
Pasta z tamaryndowca 400g TRS
Pasta z tamaryndowca Tamaryndowiec jest owocem o specyficznym słodko-kwaśnym smaku, będącym źródłem minerałów, witamin i błonnika. Pasta stosowana jest do wielu azjatyckich dań, m.in.: pad tai, a także do wyrobu napojów, zup, sosów.14,99 zł Dodaj do koszyka -
Chyawanprash ajurwedyjska pasta dla całej rodziny 1kg DABUR
Składniki mają 30 razy więcej witaminy C niż pomarańcza. Regularne stosowanie Chyawanprash wspiera działanie systemu immunologicznego ...65,00 zł Dodaj do koszyka -
-
-
Pasty przyprawowe
Pasty przyprawowe to mieszanki kilku lub nawet kilkudziesięciu przypraw o różnym zastosowaniu. Dzięki nim łatwo stworzysz dania inspirowane kuchnią Orientu. Chcesz wykorzystać te przyprawy? Sklep internetowy Eco-India oferuje takie popularne produkty, jak pasta z tamaryndowca czy chyawanprash.
Czym są pasty przyprawowe?
Pasta przyprawowa najczęściej ma formę zawiesiny, emulsji lub dżemu. Może składać się z wielu zmieszanych składników. Dla przykładu popularną chyawanprash przyrządza się z amli i nawet 80 innych przypraw. Na rynku nie brakuje też jednak past, które powstają z jednego składnika, jakim jest choćby popularny w kuchni indyjskiej tamaryndowiec. Pasta na jego bazie ma w składzie tylko ten owoc i wodę.
Pasta z przypraw charakteryzuje się wyrazistym smakiem i intensywnym aromatem, który podkreśla potrawy. Do tego jest bardzo korzystna dla zdrowia. Na przykład wspomniany chyawanprash wspiera trawienie, wzmacnia odporność i wspomaga pracę mózgu.
Do czego służą pasty przyprawowe?
Pasty przyprawowe mogą stanowić bazę dla wielu dań indyjskich. Dodaje się je do potraw z ryżem i makaronem, zup czy sosów. Popularne pad thai nie może na przykład obyć się bez pasty z tamaryndowca.
Poza tym tego rodzaju produkty sprawdzają się również jako marynaty do przyrządzania mięs. A niektóre pasty przyprawowe, jak choćby chyawanprash, zjada się bezpośrednio lub jako pastę kanapkową.
Pasta z tamaryndowca i nie tylko. Poznaj popularne pasty przyprawowe
W kuchni indyjskiej najczęściej możesz spotkać się z następującymi pastami:
-
- pasta z tamaryndowca – ma słodko-kwaśny smak i wiele cennych witamin; stanowi popularny składnik sosów czy napojów;
-
- chyawanprash – w zależności od producenta może mieć od 25 do 80 różnych składników; spożywa się ją z mlekiem lub bez dodatków;
-
- pasta czosnkowo-imbirowa – znajduje zastosowanie jako marynata, baza dań lub dodatek do herbaty.
Chyawanprash Dabur i inne pasty przyprawowe. Sprawdź ofertę Eco-India
Chcesz kupić tego rodzaju przyprawy? Sklep internetowy Eco-India ma w swojej ofercie pasty przyprawowe w różnych smakach i o różnej konsystencji. Możesz wykorzystać je do wielu potraw indyjskich, napojów czy kanapek. Są nie tylko intensywne w smaku i bardzo aromatyczne, ale też korzystne dla zdrowia. Znajdziesz w nich wiele cennych przypraw skomponowanych według oryginalnych, orientalnych receptur. Pasta z tamaryndowca, imbiru czy chyawanprash Dabur to tylko niektóre przyprawy w sklepie internetowym Eco-India. Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą!