Promocja!

Niharti Olejek z miodly indyjskiej. Pure Neem Oil (100 ml)

24.99  21.99 

Niharti Pure Neem Oil (100 ml)

Opis

Olejek z miodly indyjskiej jest jednym z głównych produktów stosowanych w medycynie ajurwedyjskiej. Posiada wiele właściwości zdrowotnych, dlatego w Indiach nazywany jest lekiem na wszystkie choroby. Ma działanie antybakteryjne, grzybobójcze i łagodzące, dlatego często stosowany jest w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym w leczeniu skóry trądzikowej, tłustej oraz suchej, przy pokrzywce, egzemie i łuszczycy, w celu łagodzenia wrzodów, czyraków i świerzbu. Ponadto olejek neem łagodzi ukąszenia, dlatego polecany jest także do smarowania miejsc po ukąszeniu komarów, kleszczy i pszczół. Posiada także działanie uspokajające, dlatego można dodawać go do kąpieli. Tylko do użytku  zewnętrznego.

Olej z miodly indyjskiej zawiera: 53,4% kwasu oleinowego, 25,1% kwasu palmitynowego, 15,5% kwasu linolowego, 4,5% kwasu stearynowego, 1% kwasu linolenowego.

Skład: olej z miodly indyjskiej.

Neem Oil staje się mętny, gdy jest przechowywany poniżej 7°C. Nie wpływa to w żaden sposób na jakość i trwałość. Olejek powróci do normalnego wyglądu po ogrzaniu do temperatury pokojowej.

Trzymać z dala od dzieci, ponieważ połknięcie może spowodować wymioty lub senność.