Pani Puri

29,99 

Opis

Haldiram’s Pani Puri

Pani Puri jest to słynna indyjska przekąska. Są to małe kulki zrobione z kaszy manny i mąki pszennej podawane z pysznym sosem mango, chrupkami i pastą z tamaryndowca. Zachwyci podniebienia wszystkich smakoszy. Jest jedną z najpopularniejszych potraw którą możesz kupić na ulicy w Indiach.

Zestaw zawiera:

  • 30 kuleczek pani puri (pakowanych osobno);
  • słodko-pikantny sos mango;
  • chrupki (boondi);
  • pasta pani puri.

Przygotowanie:

Pani Puri Woda: dodaj 900 ml wody do 140 g saszetki z pastą pani puri lub rozcieńcz według uznania.
Boondi: namocz boondi w letniej wodzie przez 2 minuty. Odsączyć nadmiar wody.

Aby zrobić Pani Puris: Umieść kulki Pani Puri w dużym naczyniu i zrób w każdej z nich małą dziurę. Napełnij ćwierć każdego pani puri sosem mango i wstępnie namoczonymi boondi. Uzupełnij wodą pani puri do smaku. Natychmiast podawaj. Do pani puris można również dodać posiekane, gotowane ziemniaki i chana oraz świeże liście kolendry.

Skład:

Kulki pani puri: semolina (15%), pełnoziarnista mąka (6%), olej palmowy.
Słodko-pikantny sos mango: cukier (21%), proszek z mango, czerwone chili, sól, suszony imbir, czarny pieprz, kardamon, gałka muszkatołowa (kwiat gałki muszkatołowej).
Pasta Pani Puri : pasta miętowa, pasta z kolendry, sól, kminek. Boondi :mąka z ciecierzycy (6%), olej arachidowy, sól, kurkuma.

Waga: 360g.